GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0395

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/03

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission11
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words169
Number of lemmas88
Lexical density52
Number of sentences7
Average of words per sentence24.14
Number of words in the longest sentence45
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día, a gastronomía acadou moita popularidade. Tanta, que o turismo gastronómico, entre outras propostas culinarias culinarias, acadou é un dos máis practicados.

Persoalmente, penso que esta nova moda no mundo da cociña é debida á innovación nos pratos que se realizan na actualidade. Por exemplo, o uso de nitróxeno líquido ou de certos alimentos, fai un par de décadas sería algo inpensable. A verdade, e que non penso que esta etapa gastronómica que se está a vivir sexa unha moda pasaxeira, xa que, xunto coa ciencia, a cociña non parará de innovar e de crear novas técnicas de alimentos, xa sexan híbridos entre especies ou alteracións de especies ou alimentos transxénicos.

Ademais, o turismo gastronómico, xa sexa á Provenza ou á Toscana, está en auxe, e pare as empresas continuaran a explotar esta proposta faceta da cociña.

En conclusión, persoalmente creo que esta popularidade que acadaron a gastronomía e a cociña nos últimos anos vai a continuar aumentando por moito tempo, non creo que sexa unha moda pasaxeira ou un cambio cultural na nosa sociedade.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT