GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0402

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/10

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission11
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words272
Number of lemmas132
Lexical density49
Number of sentences13
Average of words per sentence20.92
Number of words in the longest sentence48
Number of words in the shortest sentence5
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.60

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade e relevancia dentoro da sociedade. No noso pais, concretamente en Galicia, ven dado en parte pola boa calidade dos nosos produtos gastronómicos e diversidade dos nosos productos gastronómicos. Esta tendencia está favorecida pola importantecia cerecente do turismo gastronómico no noso pais, destacando o de Galicia, País Vasco e Asturias entre outros.

Gran parte da nosa cultura atópase en torno ós nosos costumes gastronómicas. Son populares as profesións e representan á nosa comunidade: as profesións do agro e do mar (gandeiros, leite queixeiros e percebeiras), as moi numerosas festas (festa da ameixa de Carril, festa do pan de Cea, festa do polvo...), as denominacións de orixe (pementos de pPadrón, castañas do cCourel, feixóns de lLourenzá...)... todo relacionado coa gastronomía galega.

Non é unha moda pasaxeira nin ten unha importancia peregrina. A gastronomía pertence a nosa cultura e é vben certo que acadou máis importancia nos últimos anos, pero unha importancia que chegou para quedar. Forma parte daos nosaos costumes e estes pola súa calidade e arraigo na sociedade non van sufrir grandes cambios nos vindeiros anos.

O bo padal e o producto galego triunfan donde queiria que vbain. Un exemplo disto é os numerosos premios que obten a cociña galega no ámbito internacional., como o premio que gañou o cociñeiro de Foz na feira gastronómica de xXapón. Gañou o primeiro premio no pais nipón cun prato de polvo á feira, pero sen polvo, consistía nun anaco de pataca con aceite e pimentón. de oliva e pimentón dulce ou picante.

Temos que estar orgullosas da nosa gastronomía ca e moito máis vendo a importancia que acada esta dentro e fora da nosa terra.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT