CORT_0402
ABAU/2016-2017/CD11/xuño/10
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 11 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 272 |
Number of lemmas | 132 |
Lexical density | 49 |
Number of sentences | 13 |
Average of words per sentence | 20.92 |
Number of words in the longest sentence | 48 |
Number of words in the shortest sentence | 5 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 2.60 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita
popularidade e relevancia dentoro da sociedade. No noso pais,
concretamente en Galicia, ven dado en parte pola boa calidade
dos nosos produtos gastronómicos e diversidade dos nosos productos
gastronómicos. Esta tendencia está favorecida pola importantecia
cerecente do turismo gastronómico no noso pais, destacando o de Galicia,
País Vasco e Asturias entre outros.
Gran parte da nosa cultura atópase en torno ós nosos
costumes gastronómicas. Son populares as profesións e representan
á nosa comunidade: as profesións do agro e do mar (gandeiros,
leite queixeiros e percebeiras), as moi numerosas festas (festa
da ameixa de Carril, festa do pan de Cea, festa do polvo...),
as denominacións de orixe (pementos de pPadrón, castañas do
cCourel, feixóns de lLourenzá...)... todo relacionado coa gastrono
mía galega.
Non é unha moda pasaxeira nin ten unha
importancia peregrina. A gastronomía pertence a nosa cultura
e é vben certo que acadou máis importancia nos últimos anos,
pero unha importancia que chegou para quedar. Forma parte
daos nosaos costumes e estes pola súa calidade e
arraigo na sociedade non van sufrir grandes cambios nos
vindeiros anos.
O bo padal e o producto galego triunfan donde queiria
que vbain. Un exemplo disto é os numerosos premios que
obten a cociña galega no ámbito internacional., como
o premio que gañou o cociñeiro de Foz na feira gastronómica
de xXapón. Gañou o primeiro premio no pais nipón cun
prato de polvo á feira, pero sen polvo, consistía nun
anaco de pataca con aceite e pimentón. de oliva e
pimentón dulce ou picante.
Temos que estar orgullosas da nosa gastronomía ca e moito
máis vendo a importancia que acada esta dentro e fora
da nosa terra.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT