GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0410

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/18

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission11
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words293
Number of lemmas127
Lexical density43
Number of sentences12
Average of words per sentence24.42
Number of words in the longest sentence65
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.40

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Ao gastronomía nos últimos anos evolucionou moito, aínda que depen

Ao longo do tempo, a gastronomía evolucionou moito, aínda que depende da época, porque é verdade que en épocas, por exemplo, de fame, que existe unha escaseza de todo é imposible evolucionar. Pero dende os primeiros homes ata hoxe si se pode dicir que que evolucionou moito.

comparemos a gastronomía do século pasado coa deste, ou a gastronomía desta década coa da anterior, incluso. Vese unha experimentación nos pratos que poden parecer un tanto raras, pero que son increíbles. O uso de nitróxeno, por exemplo, pode ser o que máis chame a atención. Ben é certo que a gastronomía é un arte máis nos nosos días, e que polo tanto corre paralelamente a outro tipo de artes de semellante "extravagancia", polo que son as mesmas causas as que traen esta gastronomía, e estas causas son, como xa ben dixen, a evolución, pero tamén, a capacidade de experimentación que teñen os artistas, como ben se poden definir aos cociñeiros. Tamén é certo que o experimentalismo é a corrente que golpea á gastronomía.

Non en tanto existen en todo agrupacións a favor e en contra. Neste caso atopamos en contra á xente tradicionalista, a que non lle gusta, directamente, este tipo de "inventos" (como ben poden chamarlle este grupo de persoas) nos seus platos.

Este grupo de persoas son os que sosteñen que a cociña esta en auxe por moda (aínda que tamén hai persoas que lles gusta que tamén o cren), que é algo pasaxeiro. O modo de ver de algúns tamén é que a gastronomía, unha vez que evoluciona, non é algo pasaxeiro, se non que permanece pero con menor repercusión.

Esta claro que a gastronomía deste rango chegou para quedarse, polo menos durante unha tempada grande en auxe, pero permanece como cambio cultural duradeiro.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation