GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0411

ABAU/2016-2017/CD11/xuño/19

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission11
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words226
Number of lemmas122
Lexical density54
Number of sentences9
Average of words per sentence25.11
Number of words in the longest sentence42
Number of words in the shortest sentence15
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.80

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Gastronomía: A nova moda

Nesta época non hai cousa máis á moda que un bo restaurante de cociña de deseño. Restaurante ao que vas, comes cinco tapiñas moi elaboradas e saes con cen euros menos da carteira.

Para algunhas persoas isto é arte e para outras tan un enganabobos máis da sociedade. Persoalmente, considero que esta nova cociña é un arte, un arte que como todos estase a converter nun negocio moi rentable ao que poden acceder tan os privilexiados da sociedade. É certo que a comida elaborada por "chefs" coma Ferrán Adriá ou os hHermanos Roca ten detras da súa preparación numerosas probas e experimentos, pero ao fin e ao cabo segue a ser comida. Por suposto non se lle pode quitar mérito algún aos cociñeiros pero síi aos consumidores.

O problema destes consumidores e o motivo polo que acuden a estes restaurantes: normalmente diferenciarse do resto dos mortais en números vermellos.

Este suceso é o que realmente define unha nova moda para os adiñeirados: No século X tiñan un xuglar, No XIV un cadro de Da Vinci e hoxe acuden en masa ao "Bulli".

O A nova cociñea sería sempre a o maior dos artes sempre e cando por dez euros entraras a un museo e puidereas probar os magníficos pratos dos mellores che cociñeiros do mundo, mentres tanto e unha moda entre a burguesía coma outra calquera da historia.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT