CORT_0433
ABAU/2016-2017/CD12/xuño/08
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 12 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 244 |
Number of lemmas | 119 |
Lexical density | 49 |
Number of sentences | 9 |
Average of words per sentence | 27.11 |
Number of words in the longest sentence | 66 |
Number of words in the shortest sentence | 10 |
Number of paragraphs | 4 |
Average of sentences per paragraph | 2.25 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Hoxe en día, está moi de moda o que se coñece como alta cociña.
Na televisión podemos ver en casi todas as cal canles un programa
de cociña. Este fenómeno non sempre foi así, xa que ata fai uns anos non hai había tanta demanda destes programas.
Personalmente non sei a que ben ven tantas moda ca cociña. Creo que
ata xa empeza a ser aburrido, porque unha vez que ves un xa
é como se os viras todos. Ademais son programas que máis que me
dir o teu nivel de cociña miden a velocidade a cal fas un plato.
Creo que vai ser unha moda pasaxeira como moitas outras xa que
chegará a un punto no que, a xente lle pase unha cousa parecida
a min e se aburra de ver tantos programas iguais, ou aparecerá
outra nova moda que acabará por susbstituír esta.
Se votas a mirada e
Se pensas nos programas de fai uns anos, descubrirás que a moda
eran facer casas ou decoralas pero agora, case non quedan deses
programas, pois ca cociña pasará o mesmo; ou eso é o que penso
eu.
Penso que esta moda enfocada á alta cociña non vai ser duradeira
por varios motivos., un son ali platos elavorádos con alimentos
pouco coñecidos en no noso país polo que non a todo o mundo
lle gustarán; dous son platos que che ofrecen polo xeral unha peque
na cantidade de comida e tres teñen uns prezos moi elevados en
xeral polo cal a maioría da poboación non poderá probálos.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT