GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0438

ABAU/2016-2017/CD12/xuño/13

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission12
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words219
Number of lemmas111
Lexical density51
Number of sentences8
Average of words per sentence27.38
Number of words in the longest sentence37
Number of words in the shortest sentence12
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph1.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade a cociña acadou popularidade gracias a tecnoloxía e as gañas de investigar e coñecer mundo da xente. A modernidade é algo que a xente interésalle moito polo tanto tratan de trasladalo á cociña, o exemplo máis recente é a impresora 3D con fíos de comida, como o chocolate, tamén valería o nitróxeno líquido.

O outro motivo é o de ter un pedaciño de outra cidade ou país no teu barrio, isto débese as gañas de viaxar e as emigracións ou inmigracións.

Ás novas xeracións gústalles moito experimentar e probar cousas novas, o clásico asóciase con aburrido polo que viaxan a coñecer novas culturas, ás veces interésalles tanto que absorben os coñecementos e tratan de reproducilos na súa cidade.

Os emigrantes que veñen ao país e non teñen moito futuro deciden mostrar a súa cultura á xente descoñecedora

Ás veces este afán por querer ser o máis moderno leva a estropear certos pratos que non precisan melloras ou modificacións, os típicos pratos da abuela, dende o meu punto de vista.

En conclusión as novas xeracións son cada vez máis partidarias de experimentar e a eso engadímoslle as novas tecnoloxías e temos pratos que ás veces carecen de sabor ou teñen exceso deles, mezclas que non deberían son sabrosas. A isto engadímoslle que normalmente son moi pequenas cantidades a peprezos elevadísimos.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation