CORT_0475
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/10
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 13 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 252 |
Number of lemmas | 107 |
Lexical density | 42 |
Number of sentences | 8 |
Average of words per sentence | 31.50 |
Number of words in the longest sentence | 48 |
Number of words in the shortest sentence | 22 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 1.60 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Arestora é moi frecuente que cando se vaia de turismo a
unha cidade non teñamos as mesmas deifeicultades que tiñamos no
pasado así mismo como na nosa cidade. Esto ten unha resposta
clara; a cociña e a gastronomía estan a ser moi importantes
no presente e están a ter un gran desenvolvemento hacia o futuro.
Algunhas das principais razóns deste desenvolvemento son que dende fai
uns poucos anos estanse a celebrar concursos de comida ou tapas nos
restaurantes dunha mesma cidade, o que fai que aumente a
popularidade de todos estes, sobre todo dos triunfadores. Tamén hai que
ter en conta que no noso caso, en España, dende fai uns poucos
anos na televisión esteñan a desenrolar programas exclusivamente
de concursos de cociña como son "Master Chef" en TVE para
cociñeiros afeccionados e tamén "TOP CHEF" en Antena 3 unicamente
para profesionais da cociña.
Grazas a estos programas, moitos dos participantes gañan unha
saída na maioría dos casos profesionais e en moitos casos
deciden abrir o seu propio restaurante. Tamén, o que ten de bo este
programa é que engancha á cociña a moita xente que o ven dende
a súa casa.
Por outro lado, tamén é moi bo que aparezan nas nosas cidades
restaurantes doutras cidades que cada vez hai máis para aprender
un pouco máis desta cultura.
En definitiva esto é bo para as nosas cidades xa que, en moitas
casos, grazas a ter bos restaurantes e coñecidos gañanse máis turistas,
o que é bo para a economía do noso país.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation