GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0477

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/12

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission13
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words224
Number of lemmas113
Lexical density50
Number of sentences9
Average of words per sentence24.89
Number of words in the longest sentence46
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na nosa sociedade actual ocorren moitos cambios case todos os días. Algúsns deles perduran no tempo, pero outros esquécense rapidamente. O lóxico é pensar, que a importancia que acadauron a cociña e mais a gastronomía sexa duradeira, mo pois supón unha clara mellora na nosa calidade de vida.

Non obstante, hai razóns para pensar que é unha moda pasaxeira e é que afortunadamente a comida é un ben ao que poden acceder a maioría do noso país; mentres que pero a alta cociña coa que se relaciona o desenvolvemento da gastronomía é un ben moi prezado.

Ademais, se visitamos unha gran cidade, podemos ver que os locais adicados á gastronomía son moi poucos en comparación cos de comida rápida. Cada vez son máis comúns en todas partes as franquicias de multinacionais que venden hamburguesas en de dudosas procedencia. O máis salientable destes datos é que estes últimos son moi frecuentados, o que parece sinalar que a importancia da gastronomía e da boa comida está non vai supoñer un gran cambio social. Tamén cómpre destacarmos que ese "tráfico de comida" que se denuncia no texto é en realidade o que demanda a poboación, sobre todo a máis xove. Así, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e a cociña non caia no completo esqucemento, pero tampouco se converta no revulsivo social da nosa época.

Por estes motivos, o máis probable é que a popularidade acadada pola gastronomía e mais a cociña non caia no completo esquecemento, pero tampouco se convertirá no revulsivo social da nosa época


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT