GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0487

ABAU/2016-2017/CD13/xuño/22

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission13
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words193
Number of lemmas92
Lexical density48
Number of sentences5
Average of words per sentence38.60
Number of words in the longest sentence56
Number of words in the shortest sentence27
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A cociña "gourmet" (termo francés) d é un tipo de cociña máis elaborado , éstae tipo lesva sendo un reclamo para curiosos e cada vez máis xente interesase nela.

Para min, todo isto é un cambio radical, xa non falo soamente da cociña "gourmet" senón de toda a revolución que hai respecto a aprender a cociñar.

No pasado a cociña era algo que se tiña que facer e se facía pecro co paso do tempo moita xente comeza a cociñar por propia diversión, o que nos leva a pensar que esto veu para quedarse, desde os concursos de cocina hasta as innumerables páxinas web de recetas que son accesibres para todos nós.

Incluso os nenos comezan a cociñar desde ben pequenos, o que tamén axuda a alonxar os tópicos machistas de que cociñar é de mulleres, xa que na tele e en moitos sitios ven como a xente cociña so por obrigación, senón que cociñar é unha maneira como outra calqueira de poder aprender.

En conclusión, a cociña non é nada novo pero nestes tempos nos que todo o mundo traballa e todo o mundo ten que cociñar ou se aprende ou non queda outra.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT