CORT_0562
ABAU/2016-2017/CD16/xuño/09
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 16 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 238 |
Number of lemmas | 113 |
Lexical density | 47 |
Number of sentences | 7 |
Average of words per sentence | 34 |
Number of words in the longest sentence | 48 |
Number of words in the shortest sentence | 17 |
Number of paragraphs | 5 |
Average of sentences per paragraph | 1.40 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos produciuse un sorprendente crecemento da
gastronomía e dos restaurantes de degustación e cociña
estudada.
Vívese nunha sociedade na que non existe a falta de alimentos na
maior parte dos cidadáns, xa que a maioría da poboación pertence
á clase media. Esta boa situación de vida, permite a creación de
restaurantes de "Cociña de autor", na que os creadores de pratos alu
cinantes a través do estudo minucioso dos alimentos e a súa colocación
reciben numerosos premios pola súa dedicación ao que ahora agora podemos
considerar unha arte: "a cociña".
Claro que Pero para probar estas comidas, diminutas en moitos casos,
xa que deben ser unha bocado fraccio pequena parte da comida e poder probar máis deunun, é necesario posuír unha elevada capacidade
adquisitiva, xa que estas comidas non son aptas para o consumo de
todas as persoas debido ao seu prezo.
É entón cando xorde a dúbida de se é necesario pagar estes restau
rantes tan caros cando podes encherte probando comida da
mesma calidade a un prezo máis baixo. Está ben para as persoas
ricas que non saben onde invertir o seu diñeiro e usan estes luga
res de prestixio para desprenderse del, pero para as persoas de clase
media, senón baixan os prezos, acabarán deixando de ir. a
A comida é o que nos aporta enerxía e necesitamos facela consumir alimentos tódolos
días, pero non é necesario gastarse moitos cartos para comer ben.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT