GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0817

ABAU/2016-2017/CD23/xuño/12

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission23
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words300
Number of lemmas156
Lexical density52
Number of sentences6
Average of words per sentence50
Number of words in the longest sentence105
Number of words in the shortest sentence23
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.20

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nas últimas décadas, o sector hosteleiro, en especial o sector servizos, en especial o sector hosteleiro e o sector gastronómico, están experimentando un verdadeiro auxe no noso país.

Esta situación ven dada pola afluencia masiva do turismo, que provén especialmente de países veciños como Francia e de países de Europa do norte, como Suíza ou Alemaña, cuxos cidadáns posúen unha renta per cápita considerablemente máis alta , polo que poden permitirse unhas vacacións en España, xa que o precizo dos servizos e produtos élles fácilmente asumible.

Por si fora pouco, Ademáis, a situación política do noso país favorece unha serie de medidas que permite os grandes hosteleiros

Polo tanto, co motivo de atraer un maior número de turistas, cada rexión ofrece e publicita as súas características máis salientables; así, existe turismo rural ou natural (se existen accidentes xeográficos ou monumentos naturales protexidos, parques nacionais ou reservas da biosfera) turismo costeiro (que busca praias e zonas de costa) e turismo gastronómico, que pretende funcionar como unha especie de identidade da zona, xa que amosa tradición e ofrece un produto apetecible os visitantes; así, son coñecidos o pulpo galego, a paella valenciana, a fabada asturiana etc. A gastronomía funciona

A gastronomía funciona deste xeito, como un reclamo para os novos visitantes e tamén para os propios cidadáns.

Fóra da relación Allea a relación gastronomía - turismo, está o protagonismo que está acadando a alta cociña, que outorga premios e distincións tanto a locais como a cociñeiros chefs, que pasan a seren máis coñecidos. e contribúen a di Contribúen tamén a difusión do mundo da cociña os novos programas televisivos que organizan concursos entre coci e competicións entre cociñeiros, actuando como entretemento pero dando a coñecer as características do traballo entre os fogóns.

Polo tanto, o mundo gastronómico aumenta por partida dobre, por un lado, grazas ao desenvolvemento do turismo e polo outro, debido á globalización e a aparición de novos programas de entretemento, polo que este último podería ser un crecemento paxaxeiro, que se esgote a medida que perdan popularidade este tipo de programas.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT