GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0857

ABAU/2016-2017/CD24/xuño/05

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission24
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words230
Number of lemmas124
Lexical density54
Number of sentences9
Average of words per sentence25.56
Number of words in the longest sentence66
Number of words in the shortest sentence7
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nestes últimos anos estamos experimentando ante os nosos ollos a evolución da cociña a nivel mundial. Ata A O desenvolvemento é tal que estanse empezando a introducir elementos químicos como o nitróxeno líquido ou a darse novos significados, chegando a calificarse como arte.

Esta nova concepción da cociña chegaría co avance da sociedade, áas novas tecnoloxías e a informatización de todo comercio. A evolución dao mundo cara a moedernidade fixo que se crease unha gastronomía diferente en cada cultura como a gastronomía de sentidos que non consiste en pro degustar e analizar os pratos, senón que a o deber das persoas é teren sentido eses pratos.

Por suposto, isto non se estancará aquí. A cociña de sentidos xa non é unha moda pasaxeira, é unha realidade. Son cada vez máis os chefs que se sumerxen neste mundo, querendo representar os sabores da súa terra. O mar, a aldea, a cidade, o frío, o calor, todos os factores contan para ofrecer ao "gourmet" unha experiencia completa e inolvidable.

Debido a satisfacción dos clientes e ao capital que a cociña ten recadado ao longo dos anos, estase fomentando cada vez máis esta práctica formando a futuros chefs que, sen olvidar a tradición gastronómica, van aprendendo pouco a pouco a nova cociña, os cruces de sabores e sensacións, a mellor preparación visual dos mesmos e cada vez máis innovacións que nos aseguran completamente unha gran experiencia.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT