CORT_0151
ABAU/2016-2017/CD05/xuño/14
Commission | 05 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Eu creo que a popularidade acadada pola gastronomía é
causa dos restaurantes de moda das "Estrellas Micheliín" que
todos queren imitar pola súa política de "técnica" de poñer nun
enorme plrato unha cantidade enana de comida, pero moi ben
presentada e a uns prezos altísimos.
Tamén os programas de cociña-reality coma "Master Chef" fan que
este tipo de restaurantes modernos e innovadores acaden invadan as
rúas das cidades.
Non creo que sexa unha moda pasaxeira xa que a todos nos
gusta o bo comer, pero que o estilo si que cambiará, por
exemplo agora o que se leva son os restaurantes de hamburguesas
onde todo é producto propio e preparado ao momento; claro que
os prezos elévanse, se non queres pagar moito sempre tes
o "Mcdonalds" que non ten eses produtos ecolóxicos.
Tamén os restaurantes de sushi e comidas oriental están na
lista das principais eleccións dos españois se queren comer fóra.
Froito da globalización a curiosidade por probar comidas
doutros paises invade a nosa cabeza, pero por qué sempre sushi,
tailandés, chino e non turco? Acaso a nosa curiosidade gastronómica
en realidade tamén está influenciada polas modas? Eu penso que si e
por iso a abundandi abundancia deste tipo de restaurantes presentes nas
cidades nosas cidades.
Estou segura de que un dos maiores perxudicados son as tabernas
e as taperías tradicionais que se teñen sorte e teñen unha cidade
con turismo poden tirar cara adiante e se non sempre poden
aprender a facer pato á laranxa e kebabs.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT