CORT_0245
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/11
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Hoxe en día atopamos moitísimos restaurantes novos; os cales
dirixen cociñeiros con premios que moitos de nós non entendemos.
Os seus pratos ademáis de ser moi caros, para intentan ofrecernos
unha comunión entre estética e sabor. Este novo concepto
de cocina logrou moitos adeptos nos derradeiros anos, chegando
a emitir programas sobre esta nova forma de arte.
A cociña atópase dentro dunha espiral círculo vicioso entre a televisión e os restaurantes,.
Cantos máis restaurantes abren máis programas faixen, o que provoca
máis publicidade mediática que desemboca en máis restaurantes.
Este circulo ademáis de permitirllnos ter un restaurante caoa
preciada "estrela Michelin" preto de nós, tamén dispara os precios
deixandonos a degustación dos pratos na nosa imaxinación.
Pois o problema para poder comer "o arte" non é outro ca
o tirón mediático; ningún prato pode explicar unha factura de
oitenta euros por catro persoas. A solución non vendrá pronto
xa que demostrouse moitas veces coma a vida comportase
coma unha atraccion montaña rusa, a esta quédalle moito
xa que todavía segue subindo.
A cociña é un arte; de iso non hai duda, pero esta a facerse un
arte caro o cal; pola súa fugaxidade; desaparece tras comelo, non
debería ser tan caro. A popularidade sentalle moi ben aos cociñeiros
e moi mal aos degustadores.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT