CORT_0248
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/14
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Dende hai uns anos, o mundo da cociña non deixa de gañar terreo
entre as tendencias máis populares. A súa presenza nos medios tampouco
quedou atrás, pois a día de hoxe case todas as canles de televisión
dispoñen dun ou varios programas de cociña. E non só iso: a po
pularidade obtida fixo que cada vez máis xente se decante por estu
dar algo relacionado coa hostelería.
Nun primeiro análise non ten nada de raro. Case sempre hai épocas
nas que determinados estudos teñen máis demanda ca outros, pero
coa cociña danse certas condicións especiáis polas que non debería
tomarse tan esta tendencia de maneira tan despreocupada
En primeiro lugar, trátase dunha profesión na que estás en relación directa
coa saúde da xente. O que estás manipulando coas túas máns vai acabar
dentro do organismo dunha persoa. A pregunta sería se a xente que pretende
adicarse a esta profesión é consciente diso ou só segue a moda sen pararse
a pensar nas consecuencias.
Por outra banda, tamén é certo que xeneralizar adoita ser unha práctica que
leva a engano, polo que afirmar que a cociña é unha moda pasaxeira sería
caer nun gran erro. Igual que existe xente irresponsable, tamén a hai
responsable. Hai moitos estudantes de cociña conscientes dos riscos que im
plica a súa profesión e a o tempo e esforzo que hai que invertir nela.
Por tanto, só os anos dirán se este oficio resultou ser unha moda pasaxeira ou
realmente chegou para asentarse na nosa sociedade. Polo ben de todos
espero que sexa a segunda , sempre é mellor a diversidade ca escasez.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT