CORT_0263
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/29
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Có paso dos anos, a gastronomía comezou a ter unha
gran importancia. Antes non todo o mundo tiña acceso
a moita diversidade alimenticia, polo que tiña
que conformarse co que tiña, que, normalmente,
era pouco. Nas casas máis modestas facían
caldos, cocidos ou tortas cousas sinxelas que
lles chearan e quentaran .
Por outra banda aos ricos sempre lles gustou
comer ben, os pratos elaborados e abundantes
eran os seus favoritos.
Pero agora e distinto, a xente ten un maior acceso
aos alimentos, e ademáis, despois de traballar moito
a ninguén lle apetece cociñar, polo que rematan
por ir a un restaurante. A todos gústanos comer
ben, e se non o temos que cociñar nos mellor aínda.
Agora o que máis gusta é a comida minimalista,
o que vén sendo un punto no medio dun prato,
iso si, moi elaborado. Na miña opinión, é moi
posible que este tipo de comida pase de
moda, pero o que seguro non vai pasar de
moda é a gran popularidade da cociña. Acostumámonos
Acostumámonos a comer ben, ademáis non so hai
restaurantes de luxo, os hai de todolos todos os tipos e
todos os tipos, e adaptados a todas as carteiras.
A gastronomía é unha arte moi preciada hoxe >en día, polo que, no que a min respecta, non creo que
vaia a ser algo pasaxeiro, cambiará seguramente,
todo cambia e avanza, pero creo que no
esencial continuará, e seguiremos disfrutando da
exisita exquisita gastronomía dos restaurantes.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT