CORT_0341
ABAU/2016-2017/CD09/xuño/14
Commission | 09 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A Gastronomía e a cociña galegas:
Sen dúbida unha un dos atractivos da nosa Comunidade é a nosa variedade
e calidade gastronómica. Non tan só coñecida non a nivel nacional se non
tamén nun ámbito global.
A calidade dos produtos galegos é dificil de comparar a outros, xa que
engloba dende verduras, legumes, produtos cárnicos ata o famoso produto de
mar galego. A pesar de que a cociña continue a súa evolución, os pratos
galegos a pe aínda que sexan moi tradicionais non pasan de moda e
seguen tendo cada vez máis público. A causa deste fenómeno pode ser
a súa variedade, dende lacón con grelos, empanadas caseiras e o polbo a
feira, e múltiples pratos cada cal de mellor calidade. Dende os primeiros pratos ,
pratos combinados e postres. O triunfo da gastronomía galega e a calidade
das materias primas é cada vez maior, un claro exemplo é a declaración
da carne de terneira galega coma a mellor do mundo, según grandes
críticos gastronómicos; ou tamén a calidade do viño galego, con prestixio
mundial.
Na miña opinión, a cociña galega tradicional perdurará durante un longo tempo, sen modificacións de ningún tipo, tal e como a coñecemos dende
séculos e décadas atrás.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation