CORT_0371
ABAU/2016-2017/CD10/xuño/02
Commission | 10 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita popu
laridade no noso país. As causas fundamentais deste feito varían
dende o intento de superación, de querer facer pratos mellores
cada vez ata a popularidade fama que colleitou a nosa
cociña no estranxeiro debido a alta calidade das materias
primas e dos métodos de cociña.
Para conseguir a extraordinaria calidade que hai en moitos dos
restaurantes, tanto en Galicia como en España, non só foi necesaria
a demanda das persoas de un bó producto. Algo que ver tamén
ten o certame concurso que se realiza cada ano que oto outorga
unha "Estrela Michelín" ou varias ó restaurante que mellor
empregue as técnicas de cociña e mellor produtos sirva. Se
vemos un restaurante cunha destas estrelas dámonos conta de tres cousas: cómese ben, cómese unha gran calidade, é caro e
cómese pouco. Esta última característica é unha das máis
difuminadas entre a xente, pero o certo é que esta clase de restau
rantes non son para xantar todos os días, senón que son para
ir unha vez no ano e gozar dunha grata experiencia en relación
coa calidade e a presentación do prato. Eu
Eu creo que o fenómeno da gastronomía chegou para quedarse
no noso país, xa que en ningún lugar do mundo se come como
aquí. Pode ser que agora mesmo este teña un carácter de moda,
podémolo ver en programas de televisión como "Master Chef" ou
"Top Chef", pero ó meu parecer, dentro duns anos a gastronomía
cociña seguirá tratándose igual de ben, xa que ninguén ten uns
productos coma os nosos.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT