Na actualidade, un a gastronomía e a cociña pouco a
pouco foi gañando pouco a pouco unha maior prestixio, xa
que moitos xóvenes cada vez están máis interesados nestos temas.
Hoxe en día, a gastronomía e a cociña conta con grandes
avances para a súa realización, en moitas universidades lévanse a
cabo moitos cursos e graos nesta deste ámbito.
A gastronomía é algo moi importante para o desenvolvemento
dunha cultura, xa que moitas persoas identifican a comida
coa cultura. Moitas cidades e vilas galegas teñen fama
principalmente grazas a comida, como pode ser o caso de
Lalín, moi coñecida polo seu cocido ou O Carballiño que
destaca polo seu polbo a feira.
Da arrepio pensar, que estae afán que a xente ten pola cociña
e a gastronomía sexa unha moda pasaxeira, xa que debería
ser un bo arma para poder darnos a coñecer e para que
a xente o poida disfrutar .
Como xa deberiamos saber, a gastronomía debe ser un elemento cultural
que nos axude a manter viva a nosa esencia como galegos
que somos.
Por último, quería falar e dar a miña opinión sobre o tema xa
que penso que a gastronomía e a cociña, arestora é un
punto moi importante dentro da nosa sociedade tanto ao nivel
da nosa comunidade autónoma coma a nivel nacional. Sería unha
mágoa, perder algo tan importante para nós, xa que tamén cabe
destacar que nos días de hoxe tamén hai un gran interese
pola comida rápida ou a comida basura, xa que vivimos levamos
nu un ritmo de vida moi rápido e non temos tempo a
cociñar por eso se poñen de moda os restaurantes de
comida rápida. Por eso, debemos manter esta a gastronomía e
a cociña.