A gastronomía é parte da cultura dunha rexión ou dun país.
Se viaxas a Galicia tes que probar o Caldo Galego, ou
se vas a Italia tes que comer pasta.
Dende fai unhos anos comezouse a popularizar a
típica "comida basura" característica deos Estados
Unidos, ou a comida precociñada, sobre todo
dende o inicio da muller no mundo laboral.
Este tipo de comida, fixo que a poboación comezase
a engordar, polo que agora preténdese implantar unha
dieta mais sana. Para implantar este tipo de
comida saúdabel, son moitos os expertos que
insisten na coñecida dieta mediterránea, xa
que para moitos é a mellor. Por iso en moitos
países quérese adoptar a forma que temos, por
exemplo, en España, de sentarnos a comer, sen
ter que ir comendo mentras te desprazas, como se
fai por exemplo en Estados Unidos.
No respecto a cociña, cada vez son máis as
persoas que acuden a clases de cociña, xa señxa
por afición ou por formar parte dunha moda.
Aínda así, sexa polo que sexa, persoalmente, pa opino
que é unha maneira estupenda de que se empecemos
a comer dun modo máis saudable.
Ademáis, son moitas as escolas, ou os programa
sobre todo que incorporan como actividade
estraescolar a activ clase de cociña, xa que
así os mais pequenos poden aprender a cociñar,
e tamén a saber de onde veñen os alimentos.
Ao interese desta actividade contribuen tamén
algúns programas de televisión como Masterchef Kids.
Para concluír, recalcaremos a idea de que aínda
que esta moda de cociña e comida saudable
é unha simple etapa, esperemos que se siga
mantendo.