CORT_0481
ABAU/2016-2017/CD13/xuño/16
Commission | 13 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
¿ Modernizándonos ou pasáando fame?
Está en boca de todos que agora a gastronomía é
"de autor". Pero que significa exactamente isto? Cada
Cada vez máis saen na televisión programas cuxo obxectivo
é ensinar a xóvenes a cociñar rapidamente pratos ben
presentados, ricos e baixo condicións de presións enorme.
Fai anos, ó o pobo est acostumárase a pasar fame, debido
as sucesivas crisis, as malas colleitas... e o ben
visto pola sociedade eran as figuras recheas, que
mostrasen unha diferencia co resto, do campesiñado o
bo comer, esa eisa posibilidade. Sen embargo hoxe
en día, cos tempos que corren, o progreso, a evolución
das técnicas de cultivos... O alimento é algo do
que pode dispoñer a meirande parte da poboación,
polo que os roles cámbianse. Agora o ben visto
e aceptado socialmente é son os corpos esqueléticos que
mostran a fame que pasan as persoas. Vai isto
relacionado coa co gastronomía na que pre se
presentan enormes pratos con moi pouca comida
cantidade de alimentos?
Os coci grandes cociñeiros defenden que a gust esencia
da comida non está na cantidade, senón na conxunción
dos sabores. Será un engano máis para que paguemos
cantidades desorbitadas por cousas pouco rentables?
Eu sinceramente penso que a "prato de autor" comida de autor é unha
moda pasaxeira, como outras tantas, debido as distintas
circunstancias sociais , e económicas que nos rodean. Unha
tendencia na que pagu o cidadán debe pagar moito por
moi pouco non parece del todo rentable debería ser
duradera. E que o preciozo da modernización a pa
é o pasar fame?
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT