GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0001

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/01

Commission01
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía está moi presente na actualidade considerándose de moit importante a comida "bonita" e de calidade.

Por unha parte produciuse un gran cambio cultural no caso de Galicia, pois as comidas típicas como chourizo e grelos están perdendo popularidade nas novas xeracións a cambio de comidas internacionais. Os medios comunicativos provocaron que as persoas se interesasen por este ámbito, creando programas como Master chef, que teñen gran audiencia. Internet achegounos tamén un sinfín de recetas moi atractivas. Deste modo a variedade que ofrece a época das novas tecnoloxías fixo que a cociña se "modernizase" e se internacionalizase. Esto en ocasións pode ir ligado a modas pasaxeiras como a creación de comida colorida e adornada. Porén, algúns programas televisivos como non se apartan da tradición e simplemente incitan e dan máis popularidade a cociñar (é o caso de Carlos Sovera). As redes socias xogaron tamén un importante papel , o afán

Por outra parte, a evolución de social ao longo dos últimos anos deu lugar

pola comida sana disparouse coa moda dos modos de vida saludables que ensinan oas "influencers". Isto repercute moito na forma de comer dos máis xoves. Os pais e nais que non estén tan familiarizados coas tecnoloxías tamén poden ver a mesma información en revistas. Nos colexios tamén se preocupan polo tema, indicando ás veces a merenda que os seus fillos deben levar.

En resumo, a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade nos últimos anos grazas aos medios de comunicación, que propic provocaron que a xente se preocupase no ámbito da saúde e que, por outra parte, poidesen disfrutar da variedade da cociña aportando novas recetas.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation