GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0005

ABAU/2016-2017/CD01/xuño/05

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission01
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words362
Number of lemmas190
Lexical density52
Number of sentences10
Average of words per sentence36.20
Number of words in the longest sentence90
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph3.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Os modernos cambios na composición familiar conxunta a eliminación dos roles de xénero ha xerado unas novas xeracións as cales, polo normal, apenas gardan coñecemento no ámbito culinario. Conforme modernizábanse as costumes e as ideas e inplantabanse as grandes distribuidoras, os supermercados, a variedade e sofisticación da dieta dos galegos diminuiíu notabremente. Por esta razón é de esperar que a cociña esperta curiosidade e fascinación pois as novas xeracións difícilmente teñen tempo e vontade para formarse en dispor dunha ampla gama de pratos que cociñar así como de incluiír nesa gama unha boa variedade nutricional xa que os supermercados e o poder adquisitivo das fami maioría de familias impuxo uns gustos moi específicos en canto a comida se refire.

Polo tanto, concursos e programas de televisión nos cales, non so se preparen platos complexos e inhabituais, senón tamén se prometa con eles sabores exquisitos e diferentes, supoñen todo un atractivo para a poboación. Nos concursos visualízase a dificultade e precisión que certos platos conlevan, o cal por igual intimida máis fascina aos espectadores. Por outra parte ter certa idea de gastronomía, ben sexa na teoría ou na práctica, supón un certo prestixio o cal, pese a seren algo superfluo, adquire relevancia ao ubicarse n nun panorama social onde a cultura encontrase sutilmente ignorada, e no que impera por influenza suxestiva da televisión, as revistas e as redes sociais unha fascinación vaga e superficial polo novo, o innovador, o rompedor etc... polo que a escasa cultura que a maioría comparte, convertese tamén en presa desta forma de valorar as cousas da vida e a sociedade.

En conseguinte a esta hexemonía do fugaz cabe esperar que a vaga fascinación colectiva pola gastronomía se extinga a curto prazo. A presenza dos concursos aínda é recente e o seu valor reside máis na súa parte competitiva que no compoñente profesional. Asemesmo a conducta predominante nas novas xeracións, e non tan novas, para as cales a cultura adoita ser un producto de ocio, non farán cambiar os seus costumes culinarias xa que a súa interese en experimentar novos pratos é meramente lúdica máis que con vistas ao futuro. En definitiva poderíase afirmar que esta tendencia é unha moda paxsasxeira.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation