GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0029

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/04

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission02
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words377
Number of lemmas217
Lexical density57
Number of sentences15
Average of words per sentence25.13
Number of words in the longest sentence74
Number of words in the shortest sentence5
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph3.75

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Na actualidade, os crecentes medios de comunicación e as redes sociales permítenos compartir con máis xente, e de xeito máis doado, os nosos gustos e ao mesmo tempo ver os doutra xente, enriquecéndonos mutuamente. E a comida, estase a converter no que nunha das protagonistas desta situación.

Por natureza, as persoas des gozamos de compartir as nosas experienciais cos demáis e isto, xunto co crecemento económico xeral do mundo que xera excedentes suficientes para adicarllos a investigar sobre cousas que ata do agora, non parecían estar nun primeiro plano, explica o crecemento da popularidade da cociña. Máis tempo e máis recursos para buscar novas combinacións. Ademáis, caracteriz a sociedade actual caracterízase (nos países máis desenvolvidos) pola súa continua búsqueda de novas formas de entretemento que faciliten chegar a tan desexada felicidade. Ao Xuntando entretemento, lecer e búsqueda de felicidade parece saír soa da boca a palabra "comida", xa que o certo é que a xente divírtese comendo.

Esa diversión que nos proporciona comer explica tamén a súa popularidade. Ata o de agora comer era algo natural e simplemente o cotidiano pero hoxe en día cómese por gusto, pola famosa "gua "gula" e o "comer cos ollos". Pero tamén compre convén destacar a velocidade da nosa sociedade, nun constante cambio en a todos os niveis: modas, gustos, pensamento... que fai que reflexionemos reflexionar sobre a máis que probable fugacidade da gastronomía. Xurdirán novos entretementos e desaparecerán outros continuamente, nesta sociedade tan dinámica.

Polo que, aínda que é posible que o desenvolvemento da actividade respecto d a comida desapareza, polo de agora, o mellor que podemos facer e gozar dela e... comer! ou agardar que se convirta, quen sabe, nun trazo característico máis da nosa sociedade.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation