GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0030

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/05

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission02
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words218
Number of lemmas108
Lexical density50
Number of sentences9
Average of words per sentence24.22
Number of words in the longest sentence70
Number of words in the shortest sentence7
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nas últimas décadas, a alta cociña e gastronomía alcanzaron unha fama que non lograron acadar en moito tempo. Son numerosos os casos de cociñeiros famosos que son coñecidos pola maioría da sociedade e da xente que se aficcionou á cociña. mMais, a que pode ser esto debido?

Unha tendencia cambiante está marcando a historia da gastronomía. Hoxe en día non é raro ver un programa de cociña na televisión e mesmo canles de Youtube que suben numerosos tutoriais de cociña á plataforma. A xente estase a interesar cada vez máis en facer receitas de cociña saudables, innovadoras, exóticas... A perda de peso da familia na sociedade actual pode ter gran parte de culpa xunto coa globalización.

Pode que sexa unha moda, mais que é verdade que cada vez as familias comparten menos horas xuntas, o que provoca que o paso de receitas de xeración en xeración diminúa. Ademais, co coñecemento de novas culturas, a xente presta máis atención a platos novidodos e exóticos, e interesase por eles, provocando que esperte neles o desexo de aprender novas cousas

Na actualidade é verdade que os programas de a cociña acadaron acadou unha fama que pode ser debida á novidade, mais é probable que esta tendencia non desacelere nun futuro de maneira moi drástica pola súa implicación no día a día das persoas e polos motivos anteriormente tratados.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT