CORT_0030
ABAU/2016-2017/CD02/xuño/05
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 02 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía
|
Number of words | 218 |
Number of lemmas | 108 |
Lexical density | 50 |
Number of sentences | 9 |
Average of words per sentence | 24.22 |
Number of words in the longest sentence | 70 |
Number of words in the shortest sentence | 7 |
Number of paragraphs | 4 |
Average of sentences per paragraph | 2.25 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nas últimas décadas, a alta cociña e gastronomía alcanzaron unha
fama que non lograron acadar en moito tempo. Son numerosos os
casos de cociñeiros famosos que son coñecidos pola maioría da sociedade
e da xente que se aficcionou á cociña. mMais, a que pode ser esto debido?
Unha tendencia cambiante está marcando a historia da gastronomía.
Hoxe en día non é raro ver un programa de cociña na televisión e
mesmo canles de Youtube que suben numerosos tutoriais de cociña á
plataforma. A xente estase a interesar cada vez máis en facer recei
tas de cociña saudables, innovadoras, exóticas... A perda de peso da
familia na sociedade actual pode ter gran parte de culpa xunto coa
globalización.
Pode que sexa unha moda, mais sí que é verdade que cada vez
as familias comparten menos horas xuntas, o que provoca que o paso
de receitas de xeración en xeración diminúa. Ademais, co coñecemento
de novas culturas, a xente presta máis atención a platos novidodos e
exóticos, e interesase por eles, provocando que esperte neles o desexo de
aprender novas cousas
Na actualidade é verdade que os programas de a cociña acadaron acadou
unha fama que pode ser debida á novidade, mais é probable que es
ta tendencia non desacelere nun futuro de maneira moi drástica
pola súa implicación no día a día das persoas e polos motivos
anteriormente tratados.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT