GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0040

ABAU/2016-2017/CD02/xuño/15

Commission02
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día, é máis cada vez máis común coñecer a xente interesada na cociña e na gastronomía, pero trátase dunha moda, ou dun cambio xeral na sociedade?

Antigamente, a cociña era unha labor cotiá, que se levaba a cabo todos os días da forma máis rápida e eficaz posible, pero nos últimos anos, quizáis pola influenza dos programas de televisión gastronómicos, cociñar xa non se considera unha obriga, considérase un arte.

A apertura de restaurantes premiados pola súa boa cociña ou dotes culinarios, dirixidos por chefs profesionais galardonados ou por concursantes dos xa citados concursos gastronómicos é cada vez maior.

Estos establecementos revolucionaron a cociña tradicional, converténdoa nunha cociña innovadora e minimalista.

Os novos pratos conteñen ao mellor trazos de cociña de sempre, mais e cambiando por completo a súa estética, gornicións, presentación...

Entre os consumidores tamén adquiriu certa popularidade visitar este tipo de establecementos, xa sexa para comidas ou ceas informais ou de máis prestixio, pois ao parecer, a comida e pratos tradicionais xa pasaron de moda. Hai que ter en conta que as modas cambian, polo que ao mellor, dentro duns anos, volverá ser popular cociñar pratos tradicionais. O que semella ser un cambio cultural duradeiro é o afán por aprender a cociñar e mellorar na elaboración das propias recetas,. pois


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT