GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0059

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/03

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission03
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words237
Number of lemmas117
Lexical density49
Number of sentences9
Average of words per sentence26.33
Number of words in the longest sentence81
Number of words in the shortest sentence11
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nestes últimos anos a gastronomía e a cociña aumentaron a súa popularidade entre a poboación. Isto debeuse aos programas televisivos sobre comida ou os concursos de cociña. Polo tanto, trátase dunha moda pasaxeira, que se esquecerá cando eses programas e concursos rematen, ao igual que pasou fai unha década aproximadamente coa moda de estudar periodismo. Cando lle preguntabas a un rapaz qué quería ser cando fose maior respondíache periodista, na actualidade esa resposta cambiou a cociñeiro. Por outra banda, grazas a esta moda pasaxeira, moitas persoas poden estar descubrindo a súa paixón, e grazas a isto poden dedicarse ao que máis lles gusta.

Ademais agora a xente anímase máis a probar pratos novos que antes non probarían, e non do seu propio país, se non que os proban tamén cando viaxan ao extranxeiro. Polo tanto a cultura gastronómica vai crecendo e enriquecéndose con novas receitas.

Polo tanto, esta moda ten unha parte positiva e unha negativa. A positiva é o coñecemento da cultura gastronómica a nivel mundial, que permite entender tamén as costumes do país, e unha parte negativa que é que ao estar tanto de moda, todo o mundo quere estudar iso e enchen as prazas das carreiras, cursos ou ciclos, sen ter esa paixón pola gastronomía, polo que a maioría pode abandoar as clases sen acabar o curso, estragando así unha praza que podía tela ocupado outra persoa á que lle gustase a cociña.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation