CORT_0061
ABAU/2016-2017/CD03/xuño/05
Commission | 03 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía
|
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Tradicionalmente, na sociedade profundamente
machista na que se vivía, asociábase a cociña
como ás mulleres. Non deixaba de ser unha tarefa
do fogar que as propias mulleres debían desempeñar.
mMais, nestes últimos anos, todo o mundo culinario está
a emerxer, polo que cada vez a cociña e a gastrono
mía están adquirindo unha maior popularidade.
Por unha parte, a cociña xa non se plantexa como
unha mera tarefa, agora pode ser un entretemento e
un mundo por descubrir. Ademais das múltiples posibilidades
que ofrece (cadaquén cociña o que máis lle gusta), pode servir de nexo
familiar e favorecer as relacións de parella ou os propios
a unión cos propios fillos.
Por outra banda a estrea de diferentes programas
televisivos de carácter culinario (véxase dende o propio
programa de Karlos Arguiñano ata os novos concursos de
talento na cociña), espertou sen dúbida o interese de
moita xente por un mundo que hai uns anos pareceía
estar todavía sen descubrir, existindo incluso incultos
prexuízos sobre eles: que si a comida de alta cociña non
era sana, que si as racións non chegaban a nada...
Pois ben, todo ese interese, sumado á valoración do
xa citado mundo das vangardas gastronómicas,
está a provocar, principalmente en menores de corenta
anos unha forte modificación na estrutura de
moitos fogares: non só xa non é ela quen cuciña
(verdadeiramente, se se aplicase a teoría nunca debeu
selo en solitario), senón que moitos dos pfillos mozos
dae gran parte dos fogares galegos están a participar
cada vez máis activamente nestas tarefas.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT