GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0071

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/15

Commission03
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A O creciente aumento da gastronomía principalmente en España e o (bastante máis que noutros países), débese a varias razóns.

O aumento do nivel de vida da poboación desde 1960 desde o plan de estabilización económico dos tecnóccratas do oOpus Dei, pero sobre todo polo aumento da economía na etapa da transición principalmente pola desaparición da dictadura. Debido a isto, e xunto oa crecente acentuación do mat mundo materialista e consumista no que vivimos, creceu a necesidade de mostrar os demáis as a clase social na que nos encontramos. Este tipo de actuación degradouse co tempo. Actualmente é certo que moitas familias deciden ir a cear fora pero polo xeral é para celebrar alguna data, unha una ocasión especial, un aniversario, un cumpleanos, un recanto. Aunque este tipo de movemento seguramente e unha moda paxsaxeira, o contrario que co que ir de cañas cos amigos polas tardes a ver un partido de fútbol cun bocata nun bar, algo que se leva facendo desde moitisimo tempo atrás e que seguramente seguírase facendo no futuro.

Outros dos elementos que amosan como a gastronomía de calidade vai a decaer é a sobreexplotación que lle estamos facendo . Chegará un momento no que a cantidade de cociñeiros e restaurantes sexa tal que será insostenible para a economía,. oO mesmo está pasando cas gasolineras. Actualmente podemos ver unha una cada 30 kilómetros


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation