GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0072

ABAU/2016-2017/CD03/xuño/16

Commission03
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos tanto a cociña como a gastronomía acadaron un gran papel.

Podemos ver como cada vez a xente se interesa máis no mundo da cociña, xa que a nadie lle gusta ter invitados na casa e non ser capaz a cociñar nada especial para a ocasión. Pola contra, a todo o mundo cando organiza unha xuntanza, mesmamente familiar, lle gusta preparar un bo xantar para deleitar a todos os invitados. Logo vendoo dende un punto de vista diferente, creo que moita xente tamen se interesa pola cociña, polo feito da independización, xa que ao abandoar a túa casa e verte completamente tes que interesarte por necesidade.

En cambio polo lado da gastronomía, grazas ao desenvolvemento da economía e melloras no nivel de vida, agora as persoas poden permitirse ir de vacacións ou facer unha viaxe cultural, para coñecer os paises, as culturas e a gastronomía. Esta última persoalmente vexoa coma unha moda pasaxeira, xa que como a día de hoxe atopámonos a economía, creo que dentro de pouco tempo se vai a haber unha como moda pasaxeira penso que vai ser a gastronomía ao completo, porque penso que cando a xente se canse de viaxar ou cando os recursos para viaxar se vexan reducidos, esta moda de visitar paises novos para saber da súa cultura vai rematar.

En cambio vexo como moda a máis duradeira a o interese pola cociña, polo feito de que cada día máis e máis xente se independiza, e ao independizarse, teñen que aprender a cociñar por pura necesidade.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation