GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0100

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/02

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words240
Number of lemmas126
Lexical density53
Number of sentences9
Average of words per sentence26.67
Number of words in the longest sentence48
Number of words in the shortest sentence18
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A aparición de gran cantidade de programas e concursos de cociña na televisión pon de manifesto a popularidade lograda por este campo nos derradeiros anos.

O gran valor que ten a cociña española a nivel internacional e o recoñecemento de diversos chef nacionais son, probablemente, as causas deste auxe. Na actualidade a todo o mundo lle son coñeciza familiares as expresións "reducción" ou "deconstrucción", propias da cociña de alta vangarda. O acercamento destas técnicas ven da man dos programas televisivos, os cales co éxito que acadan parece van ser perman duradeiros,. Se ademais ll sumamos a facilidade no acceso a recetas de cociña vía Internet, sen dúbida estamos ante, máis que unha simple moda, unha nova forma cultural.

Na miña opinión, a cociña estáa de agora en diante moi presente na nosa vida e cultura e, posto que todos temos que comer, iesta podería ser cada vez máis cercana e familiar,. As evidencias están na cantidade de nen mozos que participan en programas infantís de cociña e que teñen un nivel culinario propio dos profesionais da alta cociña. Con estas novas xeracións de restauradores alimenticios, cabe esperar que este sexa un fenómeno cada vez máis habitual.

Estos cambios no medo á cociña "laboriosa" que se da xa dende a infancia pode levar a que este sexa un adoptado culturalmente como unha norma, e que estos famosos programas permanezcan por moito tempo nas televisións de millóns de persoas, cada vez máis afeitas a os novos tipos de cociña.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT