GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0106

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/08

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words259
Number of lemmas133
Lexical density51
Number of sentences14
Average of words per sentence18.50
Number of words in the longest sentence29
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs7
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos 7 anos, a gastronomía e a cociña acadaron moita popularidade non en Galicia, tamén en moitos países arredor do mundo.

Unha das causas principais deste fenómeno é a presenza deunha gran infinidade de programas na televisión como por exemplo Masterchef e Topchef. Neles, foméntase a importancia de manter unha dieta variada e saudable, e tamén mostran técnicas de cociñar innovadoras e produtos exóticos que non se poden atopar en calquer supermercado. Ademais, nalgúns destes amosanos participantes destes concursos televisivos viaxan por moitos lugares, e incluso gañan premios.

Isto provocou que moita xente nos últimos anos se preparara para poder concursar.

A parte disto, en moitas cidades do mundo (debido ao proceso de globalización e aos movementos migratorios) existen restaurantes doutras culturas. Por exemplo, en Galicia hoxe en día, en cidades como A Coruña e Santiago, a xente pode asistir a restaurantes xaponeses, italianos...

Nos últimos vindeiros 2 anos, a parte deste tipo de negocios, xurdiron restaurantes específicos para persoas cunha determinada dieta, como por exemplo vexetarianos e veganos. Isto permite unha maior diversificación para poder escoller.

Dentro de dez anos aproximadamente, a xente poderá tomar calquer tipo de comida que desexe sen necesidade de ter que desprazarse a un lugar determinado. Isto, á longa, pode provocar un cambio cultural. Se os galegos deciden preparar pratos típicos doutros lugares, quizais non proben con tanta frecuencia os autóctonos.

En conclusión, unha persoa estranxeira que queira tomar comida típica galega, (por exemplo), non tería que ir a Galicia para poder probala. Ademais, tamén pode afectar ao sector turístico levemente.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation