GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0111

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/13

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words208
Number of lemmas112
Lexical density54
Number of sentences12
Average of words per sentence17.33
Number of words in the longest sentence37
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.40

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nestas últimas décadas a gastronomía e a cociña gañaron moita popularidade. Na miña opinión, intentamos parecernos ao resto de países modernos. A cociña con nitróxeno líquido, esferificacións con aceite, escumas con sabor a amorodo... Realmente non lle vexo sentido a unha cociña concibida case como un laboratorio químico.

Suponse que a cociña leva tempo e esforzo e non o estamos levando á práctica. Estamos seguindo unha moda sen máis, sen saber a donde nos pode acabar levando e sen pensar nas consecuencias. Dende o meu punto de vista é unha simple moda. Xa será máis duradeira ou menos, pero considero que esta moda ou tendencia debería estar tocando á súa fin .

Algunha das causas disto pode ser o gusto polo moderno, polo escueto e pola fixación nas cousas meramente exteriores.

Quizais, o peor de todo sexa que esta moda a estamos extrapolando ás relacións cos demáis. Ou ao mellor é a propia tendencia a que foi extrapolada da nosa simpleza como individuos que observan o de fora, o que podemos ver e tocar, sin plantexarse que no fondo aínda hai moito máis.

En conclusión, esta moda da cociña moderna non pode estar servindo para contribuir a nada, nin facendonos máis "refinados" nin no padal nin nas sensacións.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation