GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0117

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/19

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words244
Number of lemmas132
Lexical density54
Number of sentences11
Average of words per sentence22.18
Number of words in the longest sentence41
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs7
Average of sentences per paragraph1.57

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía e a cociña supoñen a día de hoxe un dos sectores máis importantes, sendo tamén unha das principais demandas dos turistas.

A raiz do crecemento da po súa popularidade é que, os cando escollemos a donde imos viaxar nas nosas

O aumento da súa popularidade ten diversas raíces. Unaha delas pode ser a falta de tempo, pois enormes cantidades de xente ven necesario comer fóra da casa posto que os seus traballos lles impiden chegar a casa e dispoñer do tempo necesario para poñerse a preparar algo para xantar.

Por outro lado o sector gastronómico é das cousas que máis chama aos turistas. Un exemplo claro é a planificación da nosa viaxe, se queremos ir a Italia non vamos a ver o Coliseo, tamén queremos gozar o sabor da pasta, pizzas, e xeados que alí se fan elaboran. Gran cantidade de xente ven ás nosas terras para coñecer o marisco galego ou o lacón con grelos.

O seu éxito non asemella ser algo pasasxeiro posto que como nos amosan os medios de comunicación, a gastronomía encóntrase nunha situación de contínua elaboración.

Polo tanto parece ser que este sector estase consolidando como un dos máis imprescindibles. Moitas

Outro dos exemplos

Na sociedade na que nos atopamos é imposible saír a rúa un domingo e non atoparse con restaurantes cheos, e porque nón en ausencia de lugares onde comer tranquilo coa túa familia. Non aqueles de comida rápida, que están a desbordar case sempre, incluso os que triplican prezos prezos impensables fai un par de anos.

En conclusión, a cociña e gastronomía parece algo que terá éxito por moito tempo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation