GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0118

ABAU/2016-2017/CD04/xuño/20

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission04
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words288
Number of lemmas140
Lexical density49
Number of sentences11
Average of words per sentence26.18
Number of words in the longest sentence42
Number of words in the shortest sentence16
Number of paragraphs9
Average of sentences per paragraph1.22

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía propia dun lugar é moi importante, pois ademais de favorecer á xente que vive nese espazo xeográfico, pode atraer a moitas persoas.

Nos últimos anos o crecente turismo extranxeiro a España, a causa da crise económica, que favorece aos turistas á hora de realizar actividades, por exemplo contratando un hotel, aumentou o consumo de

Nos últimos anos, cabe destacar o gran número de turistas que se achegan a España e, incluso, a Galicia para disfrutar da súa cultura.

A cultura ademais de ser os propios monumentos dun lugar, os museos, a poboación e as súas costumes, é a propia gastronomía. Existe unha crecente demanda de viaxes relacionados coa gastronomía, o número de empresas que buscan cidades a onde enviar os seus clientes para degustar diferentes alimentos é moi notable.

Na miña opinión, as causas deste feito son o desexo xeneralizado da poboación por probar un novo tipo de turismo. Ata a actualidade o turismo máis desenvolto era o cultural, pero considero que xa chegou o momento de cambiar.

Sobre a gastronomía en considero que o aumento desta popularidade se debeu ao desenvolvemento dunha cultura que tiña como forma de entretemento a cociña e as actividades relacionadas cos alimentos.

Eu creo que esto tamén está en relación cunha tendencia vegana e vexetariana, o que implica que a poboación se introduza na gastronomía para coñecer máis a fondo os alimentos e as súas propiedades sobre o ser humano.

Dende o meu punto de vista, isto trata dunha moda pasaxeira, na q como case todo nesta vida.

No caso de Galicia, pola súa gran calidade alimenticia, os peixes e mariscos dos que nas zonas do interior peninsular non poden disfrutar, a calidade do leite etc. provocan que sexa unha das comunidade autónomas con máis solicitude de de viaxe gastronómica.

En conclusión, considero que polo momento a gastronomía

En conclusión, considero que a gastronomía é un factor de gran importancia nun lugar e que é imprescindible para un bo desenvolvemento económico.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation