GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0156

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/19

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words210
Number of lemmas105
Lexical density50
Number of sentences9
Average of words per sentence23.33
Number of words in the longest sentence50
Number of words in the shortest sentence10
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph2.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hai moitos anos, era habitual que cociñaran as mulleres mentres os homes ían traballar. Co paso do tempo, iso foi cambiando e cada vez máis homes adéntranse no mundo da cociña.

A causa principal disto é que a xente no século XXI volveuse máis independente, non era como noutros tempos que a maioría da xente casábase. Agora moita xente vive soa, por iso aprenden a cociñar. Outra causa que motiva á xente a cociñar son os programas televisivos (sexan en forma de concurso ou simplemente un programa de cociña para coller receitas). Tamén interveñen os pratos precociñados que tes que quentar. A xente interpreta que é fácil facelo e anímanse a comprar máis.

Moitas persoas consideran que é unha moda porque moita xente é o que estuda agora, pero realmente a cociña sempre estivo presente nas nosas vidas, o que pasa é que agora dan máis facilidades para dedicarse a elo, por exemplo a través de ciclos formativos.

A cociña supón un cambio cultural na nosa sociedade porque introdúcense novas técnicas na elaboración de pratos e p tamén deixamos atrás o tópico de que a cociña é de mulleres cando é algo que pode facer calquera, sexa home ou muller, e é algo que todos e todas deberiamos respetar.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation