GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0157

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/20

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words230
Number of lemmas104
Lexical density45
Number of sentences7
Average of words per sentence32.86
Number of words in the longest sentence54
Number of words in the shortest sentence15
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.40

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día vemos na tele concursos de cociña como o de "Masterchef", vemos tamén que os restaurantes Españois están ben situados na listaxe dos mellores do mundo, vemos que o mellor cociñeiro do mundo é Español... A quen non lle gusta que alguen do seu país ou algo relacionado co seu país sexa o mellor en algo? (En algo por suposto e non como que sexamos un dos países máis corruptos de Europa).

Este interese de hoxe en día pola cociña Española é un interese que se retroalimenta: porque "Fanse concursos de cociña porque cartos, da cartos porque hai interese, hai interese pola existencia de Españois galardonados con grandes premios da cociña mundial e pola existencia de concursos de cociña televisivos, hai concursos televisivos de cociña porque...."

Así unha e outra vez ata que un deses dos elementos da cadea falle (pode non fallar nunca ningún)

Ben certo é que tivo certo é que tivo que haber algunha causa, senón o ciclo non tería comezado. Persoalmente, creo que a causa está na aparición dos nos medios de comunicación de noticias relacionadas con premios a grandes chefs cociñeiros e restaurantes Españois de España.

Para finalizar, aínda que pode ser unha moda pasaxeira eu creo que deixará unha pegada na nosa cultura e fará que a hora de comer nun restaurante ou comer fóra da casa pensemos máis no labor que fan no seu traballo todos os integrantes do equipo dun dun restaurante.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT