GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0161

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/24

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words244
Number of lemmas117
Lexical density48
Number of sentences8
Average of words per sentence30.50
Number of words in the longest sentence41
Number of words in the shortest sentence21
Number of paragraphs6
Average of sentences per paragraph1.33

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Nos últimos anos o mundo gastronómico está a gañar unha gran popularidade entre a poboación, motivado, en parte, por unha serie de programas, principalmente concursos, centrados na cociña.

Este feito está cada vez máis presente no mundo do entretemento e é debido, en parte, á aparición da cociña de vangarda. Agora non son a cantidade e o sabor o que importan, senón unha presentación estética, o uso de técnicas innovadoras, novas combinacións de sabores, etc.

O certo é que agora a cociña é a nova arte do mundo contemporánea, algo que, se temos en conta a historia da civilización, supón un avance e implica que vivimos nun ambiente onde ten mellorado moito a calidade de vida.

Pero, a pregunta que nos poderíamos facer é, se esta nova tendencia, que implica non a necesidade vital que temos de comer, senón tamén facer disto unha nova arte, está en sintonía co mundo no que vivimos.

Resultan moi interesantes a experimentación e a arte gastronómicas, pero isto é unha empresa que, creo, se debería realizar cando todos teñan xa satisfeita esa necesidade vital que é comer. Mentres aquí se fan tartares e culis de perdiz aromatizadas, noutras partes do mundo non hai nen un cacho de pan.

A renovación gastronómica, resulta, por suposto, interesante e non se debería parar, pero si intentar que esta se tería por que parar; pero tamén se debería ter en conta, sobre todo dende os organismos de televisión pública, que a nosa sociedade non é a única que existe.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT