GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0163

ABAU/2016-2017/CD05/xuño/26

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission05
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words188
Number of lemmas99
Lexical density53
Number of sentences5
Average of words per sentence37.60
Number of words in the longest sentence71
Number of words in the shortest sentence21
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A día de hoxe a cociña moderna está gañando cada vez máis adeptos, dentro dos cales se encontran, por suposto, os cociñeiros ( que se están volvendo de ouro, xa que a comida moderna prima a presentación antes que a cantidade, o que ocasiona que un plato de comida cunha ración que non chega a acadar a sexta parte da cantidade que un adulto necesita, chege a valer máis de vinte euros.

Dende a miña opinión a cociña moderna é unha estafa chea de espumas e esferificacións cun contido nutricional deficiente e que se pode considerar como xogar coa comida.

Pero, deixando este tema a un lado, que creo que a cociña moderna é unha moda pasaxeira por dúas razóns.

A primeira é que cada vez máis xente opta por ela, o que elimina o sentimento de privilexio de aqueles que comezaron a moda, polo que enseguida buscarán outra cousa que os diferencie e os restaurantes modernos acabarán pechando.

A segunda é que as modas, polo seu propio significado, veñen e van, o que implica que outra tomará o seu relevo e voltará a comezar de novo o ciclo.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT