CORT_0190 ABAU/2016-2017/CD06/xuño/01
Writing year 2017
Student level 2º de Bacharelato
Commission 06
Examination date Xuño
Text type Argumentativo
Subject Lingua e literatura galegas
Topic A gastronomía
Number of words 293
Number of lemmas 136
Lexical density 46
Number of sentences 21
Average of words per sentence 13.95
Number of words in the longest sentence 31
Number of words in the shortest sentence 4
Number of paragraphs 4
Average of sentences per paragraph 5.25
View options
Text: Full transcription Student final version Orthographic standard Morphological standard Lexical standard Grammatical standard Semantic standard Discoursive standard
Show: Colors Formatting <pb> <lb>
Tags: Standard lemma Original lemma POS tag (standard) POS tag (original) Type of deviation of the standard Source of the non-standard form Derived correction Connector
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
A cociña estase a converter nunha verdadeira arte . Mentres que fai uns anos os restaurantes
caros se caracterizaban por ter unha boa calidade de produto e estar ben cociñados ;
na actualidade para seren un restaurante prestixioso requírese moito máis . O anterior xa se se
presupón , pero e que ademáis debe ser un no constantemente novidoso . Se vas agora a un
restaurante prestixioso cambiou drásticamente dende hai uns anos . Agora provarás comidas novas ,
novas innovadoras tecnicas de cociñar , e inauditas mecl mezclas de alimentos nun plato .
Toda esta transformación ven acompañada dun cambio na visión da cociña pola sociedade .
Na actualidade ser un bó cociñeiro e estudar nunha prestixiosa escola gastronómica converte
aos " chefs " en persoaxes famosas . les Parece que se tratáse de xogadores de futbol . Con
competicións gastronómicas , premios a mellores restaurantes , os seus propios programas de
televisión ...
Isto leva a pensar que ese tipo de cociñeiros de prestixio se estéan a convertir
en verdadeiros artistas . Un papel fúndamental nesta transformación ten que ver cos
medios de comunicación . As competicións de cociña que comezaron a gañar popularidade
nos EEUU inváden agora as televisións . A persoa que gaña faráse famosa e os críticos
que participan son presentados como verdadeiras estrelas .
Por outra parte este fenómeno gastronómico chega aos máis xoves . Hai programas
nos que compiten nenos entre sí cociñando . Así , nenos que antes vían os debuxos ven na
actualidade aos nenos cociñar dende a súa casa . Por idílico que pareza este tipo
de co programas levan consigo un problema na de cara a evolución dos nenos . Tratar a
nenos coa dureza que se fai , sometelos a esa presión ... Por outra banda o feito de
que eso se fága pola audiencia . Tanto adultos como mozos . Uns por chegar a seren coma
eles e outros por pareceren por lles pareceren eses nenos persoaxes graciosas e inocentes .
Legenda:
Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido
Download current view as TXT