GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0194

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/05

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission06
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words226
Number of lemmas117
Lexical density52
Number of sentences9
Average of words per sentence25.11
Number of words in the longest sentence38
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs3
Average of sentences per paragraph3

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía na nosa sociedade ha chegado a adquirir tanta importancia que incluso se han chegado a emitir programas na televisión dedicados exclusivamente a esto, como por exemplo "Chicote". Ben é certo que a todos nos gusta comer ben, xa que unha boa comida nos aporta placer e felicidade co corpo. É por iso que cando acudimos a un restaurante no que a comida que nos ofrecen é impresentable, e ademáis os camareros ou o personal teñen mal trato cos séus clientes, nos pode causar malestar e incluso enfado.

Aos galegos, sobre todo, nos gusta disfrutar dun bo pulpo ou uns bos callos, por iso acudimos aos restaurantes ou bares que nos recomendan, sen arriesgarnos a que nos den "gato por lebre". Manteñemos desta forma a boa gastronomía por a que Galicia é coñecida en toda España e sobre incluso tod polo mundo.

Na miña opinión a gastronomía non é unha moda pasaxeira, senón algo permanente, xa que a alimentación según o psicólogo Gardner, é unha das principais necesidades que nos motivan a actuar. Satisfacer esta necesidade é moi importante para o ser humano e disfrutar de un bo plato de lentellas pode incluso alegrarnos un día enteiro. Mentres que un prato de lentellas que se sirva frío pode poñernos de mal humor e crear un ambiente de conflictividade no noso entorno. Por isto evitar a mala gastronomía é moi importante.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation