GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0196

ABAU/2016-2017/CD06/xuño/07

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission06
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words171
Number of lemmas86
Lexical density50
Number of sentences8
Average of words per sentence21.38
Number of words in the longest sentence42
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph1.60

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía acadou moita popularidade no tempo recente debido a que a xente cunha boa posición social e económica comezou a vela coma unha arte, máis aló de centrarse na alimentación.

Como non podía ser doutro xeito, a xente influíuse polos que cren que son superiores a eles e comezaron a pensar tamén deste xeito.

A popularidade da cociña e gastronomía podería desaparecer de xeito repentino, tal e como comezou, se a xente se decatase de que os pratos da nouvelle cuisine son unha estafa xa que serven racións moi pequenas e cobran un ollo da cara.

A comida non é arte, aínda que a desfrutemos moito comendo un prato que nos gusta. A comida é alimentación para poder vivir, simplemente. Os chefs modernos cobran demasiado polos míseros pratos que serven.

A mellor comida é a preparada polas nais e avoas, a comida de sempre. Eses pratos sinxelos pero que son os que máis desfrutas e non os que che poñen en restaurantes modernos nos que segundo eles che venden sensacións.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT