CORT_0236
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/02
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Topic | A gastronomía |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Hai uns anos, para aprender a cociñar ben era necesario contar con alguén preto de ti que
tivese habilidades culinarias ou asistir a clases de cociña. Na ausencia destes factores
un tiña que aguantar realizando unicamente os pratos máis sinxelos (normalmente acompañados
pola falta de variedade,) o que lle restaba interese a cociña como actividade lúdica.
O pasar a ser unha actividade de interese xeral ven dado, dende o meu punto de vista, por
mor de dous motivos fundamentais.
O primeiro de eles é a globalización que sufriu o mundo. Ao estar en contacto permanente
con outras culturas despe descóbrense novos pratos e maneiras de cociñar, o que desperta
o interese do individuo por atopar novas comidas e potencia a súa imaxinación para crear outras
novas, mesturando os coñecementos extranxeiros cós locais.
O segundo factor é a gran cantidade de facilidades brindadas polas novas t tecnoloxías
no ambito culinario. Non unicamente co que respecta aos electrodomésticos senón
tamén á posibilidade de aprender a cociñar dunha maneira cómoda, e accesible e practicamente
autónoma. Ademáis, a posibilidade de compartir creacións propias que aporta a rede ocontribue ao
estímulo de crear novas técnicas ou consellos para ver a reacción dos demáis.
En conclusión, o grande interese que xurdiu nos últimos anos pola gastronomía manterase
sempre e cando haxa un contacto entre culturas e cociñeiros que fomente a diversidade,
que vendo como avanza a sociedade, considero que será indefinidamente.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT