GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0236

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/02

Commission07
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hai uns anos, para aprender a cociñar ben era necesario contar con alguén preto de ti que tivese habilidades culinarias ou asistir a clases de cociña. Na ausencia destes factores un tiña que aguantar realizando unicamente os pratos máis sinxelos (normalmente acompañados pola falta de variedade,) o que lle restaba interese a cociña como actividade lúdica.

O pasar a ser unha actividade de interese xeral ven dado, dende o meu punto de vista, por mor de dous motivos fundamentais.

O primeiro de eles é a globalización que sufriu o mundo. Ao estar en contacto permanente con outras culturas despe descóbrense novos pratos e maneiras de cociñar, o que desperta o interese do individuo por atopar novas comidas e potencia a súa imaxinación para crear outras novas, mesturando os coñecementos extranxeiros cós locais.

O segundo factor é a gran cantidade de facilidades brindadas polas novas t tecnoloxías no ambito culinario. Non unicamente co que respecta aos electrodomésticos senón tamén á posibilidade de aprender a cociñar dunha maneira cómoda, e accesible e practicamente autónoma. Ademáis, a posibilidade de compartir creacións propias que aporta a rede ocontribue ao estímulo de crear novas técnicas ou consellos para ver a reacción dos demáis.

En conclusión, o grande interese que xurdiu nos últimos anos pola gastronomía manterase sempre e cando haxa un contacto entre culturas e cociñeiros que fomente a diversidade, que vendo como avanza a sociedade, considero que será indefinidamente.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT