GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0239

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/05

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words263
Number of lemmas136
Lexical density52
Number of sentences10
Average of words per sentence26.30
Number of words in the longest sentence62
Number of words in the shortest sentence15
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Hoxe en día a gastronomía e a cociña son consideradas ámbitos de prestixio e a súa popularidade aumenta cada vez máis na sociedade. Uns anos atrás o importante era comer ben e abundante máis na actualidade isto a cambiado cambiou. oOs restaurantes mellor valorados hoxe en día son aqueles que utilizan caros produtos caros e nunca vistos antes.

Por outro lado, a gastronomía evolucionou cara a pratos cada vez de menor tamaño onde a calidade se observa nos pequenos detalles como os condimentos ou salsas.

Esta é a realidade, xa que os cociñeiros e restaurantes de maior prestixio e polo tanto, os máis caros, están especializados neste tipo de pratos, ás veces se lles coñece como "menú degustación" que é o mesmo que un menú composto por un gran de número de pratos de tamaño miínimos, nos que nun único mordisco pódese disfrutar distintos sabores á vez.

Polo tanto, poderiamos deducir que a gastronomía co paso do tempo, converteuse en moito mais "esdelicada" e específica para as clases sociais maís altas. Este cambio inflúe tamén ás técnicas utilizadas empregando novos métodos como nitróxeno líquido ou o uso de sifóns especialesis para a formación de purés. Ó mesmo tempo, esta cociña encóntrase orientada hacia fórmulas máis saludables e sanas para o organismo.

Por todo esto, estoe tipo de gastronomía pode ser considerada unha moda pasaxeira, pois non é realizada nas casas e probablemente co paso do tempo xerere xenere desgaste. É unha boa iniciativa e interesante de probar, máis non opino que estemos a falar da gastronomía do futuro ou que sub esta substitúa a nosa gastronomía tradicional.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation