CORT_0240
ABAU/2016-2017/CD07/xuño/06
Writing year | 2017 |
Student level | 2º de Bacharelato |
Commission | 07 |
Examination date | Xuño |
Text type | Argumentativo |
Subject | Lingua e literatura galegas |
Topic | A gastronomía |
Number of words | 214 |
Number of lemmas | 91 |
Lexical density | 43 |
Number of sentences | 5 |
Average of words per sentence | 42.80 |
Number of words in the longest sentence | 62 |
Number of words in the shortest sentence | 28 |
Number of paragraphs | 4 |
Average of sentences per paragraph | 1.25 |
View options
Text:
Show:
Tags:
Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.
Nos últimos anos a gastronomía e a cociña acadaron moita
popularidade xa que moitos cociñeiros tiveron a idea de innovar
e facer pratos diferentes a través de novas técnicas pero sempre
conseguindo que teñan sabor.
Cos novos programas de televisión a cociña acadou máis importancia
da que tiña e moitos máis nenos ou adolescentes comezaban a
ter a idea de adicarse a isto cando medraran, pero, na miña
opinión, non deixa de ser unha moda, xa que si comezan a
facer un programa de outra temática e que guste aos espectadores,
conseguirase que medre a popularidade de outra profesión.
En cambio, como dixen ao principio, si que é verdade que melloraron
a técnica na cociña, é o que se chama "cociña moderna", na que
son capaces de facer pratos con nitróxeno líquido por exemplo.
Aínda que fai fa tes que ter experiencia para lograr facer bos
pratos a través desta técnica, é algo que chama a atención dos
xóvenes e isto implica gañar popularidade.
En conclusión, si que é veda verdade que a cociña está gañando
popularidade pero non so polo seu avance na técnica de cociña,
tamén pola súa publicidade na televisión a través de programas,
por iso sóo é unha moda na miña opinión, e acabará cando
rematen os programas ou cando a xente deixe de velos.
Legenda: | Lectura difícil • Texto borrado • Texto engadido |
Download current view as TXT
• Multi-token Annotation