GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0241

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/07

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words244
Number of lemmas142
Lexical density57
Number of sentences12
Average of words per sentence20.33
Number of words in the longest sentence41
Number of words in the shortest sentence9
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.40

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

O auxe da cociña e da gastronomía fíxose evidente nos últimos anos. A importancia da actividade culinaria é directamente proporcional áo importancia do turismo en cada rexión. Por conseguinte, España é un líder mundial en gastronomía.

Unha das cousas do de peso desta actividade é a calidade dos ingredientes: dende o mellor aceite mediterráneo ata as máis saborosa das carnes de vacún. Ademais, h cómpre facer fincapé na diversidade de receitas segundo o territorio no que nos atopemos, o que outorga un amplo abanico de pratos cos que se deleitar.

O noso país tamén conta con numerosos chefs de rec renome a nivel internacional, os cales aportan o seu propio estilo e desenvolven novas técnicas coas que enriquecer a o menú. A elaboración de postres xeados con hidróxeno ou a interesante construción de pratos deconstruídos son dous das moitas técnicas surxidas de laboratorios gastronómicos.

Porén, non todos temos os mesmos gustos, e é aquí onde atopamos aos comensales máis tradicionalistas. Sen sorpresa algunha, a oferta de comidas típica de cada territorio é extensa e axuda a configurar a marca España. Dende a o tico cocido galego ata á lixeira coca catalana.

Malia que a gran maioría pense que os restaurantes van de camiño a ser máis esxtravagantes co paso de tempo, temos que fixarnos no feito do da inventiva dos cociñeiros, quenes buscan a máxima diversidade por medio de combinacións de ingredientes propios. Polo tanto, esta "moda ten tanto de pasaxeira como a te o noso plane sol ten luminosidade: hai para rato.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation