GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0244

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/10

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words190
Number of lemmas97
Lexical density51
Number of sentences5
Average of words per sentence38
Number of words in the longest sentence60
Number of words in the shortest sentence20
Number of paragraphs4
Average of sentences per paragraph1.25

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Anos atrás, púxose "de moda" estar delgado, non comer moito que é o que iso conleva, ou non inxerir os nutrientes que o corpo precisa porque se pensa que engorda, independentemente da saúde.

Ahgora mesmo, esta moda estase a rematar, e ag actualmente se pensa máis na saúde que o aspecto exterior, algo importante.

A comida é un pracer, é probar cousas novas, pasalo ben con ela, ademais de que é cultura, por exemplo, aquí en Galicia.

Tradicionalmente, en gGalicia, temos comida que se denomina: "pesada", moitos pratos de culler, comida menos lixeira que noutras comunidades autónomas españolas, e por iso, en moitas ocasións, a xente ten un índice de graxa corporal máis alta que noutros sitios, pero en realidade, cal é o problema de ser un pouco máis gordos ou ter un pouco máis de peso? O importante é comer ben e ter unha boa saúde, as modas como a de estar máis gordos ou máis delgados é pasaxeira, pero a tradición da terra e a saúde, son os puntos máis importantes, así que non podemos sxogar coa nosa saúde unicamente para estar na moda, sen preocuparnos de nos mesmos


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT