GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0248

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/14

Writing year2017
Student level2º de Bacharelato
Commission07
Examination dateXuño
Text typeArgumentativo
SubjectLingua e literatura galegas
TopicA gastronomía
Number of words261
Number of lemmas142
Lexical density54
Number of sentences13
Average of words per sentence20.08
Number of words in the longest sentence31
Number of words in the shortest sentence8
Number of paragraphs5
Average of sentences per paragraph2.60

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Dende hai uns anos, o mundo da cociña non deixa de gañar terreo entre as tendencias máis populares. A súa presenza nos medios tampouco quedou atrás, pois a día de hoxe case todas as canles de televisión dispoñen dun ou varios programas de cociña. E non iso: a popularidade obtida fixo que cada vez máis xente se decante por estudar algo relacionado coa hostelería.

Nun primeiro análise non ten nada de raro. Case sempre hai épocas nas que determinados estudos teñen máis demanda ca outros, pero coa cociña danse certas condicións especiáis polas que non debería tomarse tan esta tendencia de maneira tan despreocupada

En primeiro lugar, trátase dunha profesión na que estás en relación directa coa saúde da xente. O que estás manipulando coas túas máns vai acabar dentro do organismo dunha persoa. A pregunta sería se a xente que pretende adicarse a esta profesión é consciente diso ou segue a moda sen pararse a pensar nas consecuencias.

Por outra banda, tamén é certo que xeneralizar adoita ser unha práctica que leva a engano, polo que afirmar que a cociña é unha moda pasaxeira sería caer nun gran erro. Igual que existe xente irresponsable, tamén a hai responsable. Hai moitos estudantes de cociña conscientes dos riscos que implica a súa profesión e a o tempo e esforzo que hai que invertir nela.

Por tanto, os anos dirán se este oficio resultou ser unha moda pasaxeira ou realmente chegou para asentarse na nosa sociedade. Polo ben de todos espero que sexa a segunda , sempre é mellor a diversidade ca escasez.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT