GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0250

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/16

Commission07
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

Como ben comenta o enunciado da pregunta, a cociña esta a alcanzar un gran auxe. Coma con todo, esto está influenciado polos avances tecnolóxicos dos que antes careciíamos. Por un lado, cada vez son mais os productos que lles permiten aos cociñeiros experimentar coa comida e isto consegue que un simple plato de terneira, convértase nunha obra de arte. Como consecuencia, os prezos do plato tamén aumentan, aínda que comas unha folla de menta. As clases sociais de maior nivel buscan pagar altos prezos para a satisfación propia, buscando desta forma os restaurantes con numerosas estreias michelín.

Pero sen dúbida, o feito que máis favoreceu a gastronomía, foi a aparición de programas alimenticios da TV. Ben referidos a comidas saudábeis ou ben concursos entre cociñeiros para levar un premio. Así conseguíuse unha alta actividade gastronómica en toda a poboación. Esta evolución continuará a medida que os avances tecnolóxicos o fagan tamén, por eso penso que non é unha moda pasaxeira. Ademais, e quen vai deixar de comer?


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXT