GALEGO | ENGLISH | ESPAÑOL

CORT_0251

ABAU/2016-2017/CD07/xuño/17

Commission07
Examination dateXuño
TopicA gastronomía

Javascript seems to be turned off, or there was a communication error. Turn on Javascript for more display options.

A gastronomía hoxe en día ten cada vez mais popularidade. O seu mundo, a cociña é moi complicado tanto entrar como destacar. É verdade que existen moitos métodos de entrada pero para ser alguén importante e con títulos como son as máis grandes "Estrelas Michelín" non é así de sinxelo.

Á vez que o mundo avanza, os inventos avanzan, as mediciñas avanzan, a cociña tamén o fai. Cada vez existen máis e máis técnicas modernas e difíciles de utilizar como é o nitróxeno líquido para enfriar alimentos nun segundo ou todos estes artefactos que utilizan os cociñeiros como podemos ver nos programas de televisión. Todo isto acontece polo afán de probar comidas novas e non ir sempre a unha simple tortilla de patacas. É un "hobbiey" moi demandado e divertido con moitas cousas que aprender e outras moitas coas que poder xogar. Respecto ás modas pasaxeiras é verdade que hoxe existen como é o caso do plancton e as persoas de alta cociña, e outros alimentos que tan os poñen e utilizan por innovar, mais eu consideramos que a maioría das melloras son pensando en durar moito tempo.

No día a día na casa é raro facer elaboracións moi difíciles pola falta de tempo xa sea polos fillos ou polo traballo pero a quen non lle gusta probar un dia e ir co xantar a un restaurante de moi alto nivel? Iso somos nós, se somos dados á cociña ou se non nos importa as elaboracións e os sabeores diversos.


Legenda:

Lectura difícilTexto borrado Texto engadido


Download current view as TXTMulti-token Annotation